Av Thor Nilsen

 

I Slitu har det gjennom tidens løp boet en god del mennesker som man kan kalle originale, da med god mening! Fra en av disse skal det versere følgende historie! Sant eller ikke sant, hvem vet! Men prøv og lukk øynene å se det for deg!

 

Denne karen fra Slitu var veldig på hugget på damene, spesielt i den perioden hvor mannfolka lå ute på tømmerhogst hele uken. Dette utnyttet han til det fulle både i Slitu område og helt ned til Sarpsborg Bede område! Dette ble etter hvert oppdaget og en helg bestemte en del karer seg for at nå fikk det være nok! De samlet seg og reiste til Slitu hvor de etter hvert fant denne karen og tok han med seg bort til stedet ved gamle Svenske grana. Der hadde de gjort i stand bål-stege-varmt vann etc. klart for å ”gjella” han som de sa! Han ble tatt av klærne og bunnet fast på stege og selvsagt var han livredd og skrek som en ”gris” på benken, da de stor der og slipte kniven!

Nå heldigvis for han hørte bonden dette på nabo gården og kom for å høre hva for et spetakkel dette var og fikk da stoppet dette! Han fikk karen løs og det sies at han sprang så” furuskognen lå flat etter han”

Siden den gang holdt han seg nesten borte fra damene, men fant sin trøst i andre ting! Og man må bemerke at hans kone sa følgende:” Han er jo så pen og kjekk, så jeg skjønner godt at damene liker han!”

Annonsører