erlingnilsen450px

”En ny Zulu gutt full av krutt” fødtes i febr 1914 på Myrvold i Slitu. Han vokste opp i fattige kår, men var ikke den man skubbet seg på!

Vilter og sta han var, også på skolen. Frøken Apenes spurte stadig: Er ikke Erling på skolen i dag? Da han opp av vedkassen hoppet ”her er jeg, hva skjer” Det fortelles at det første vårtegn i disse tider på Zulu, var når han kom barbent på skolen, men da var det fortsatt mars/april! Dette er noe man blir hardfør av. Gutten vokste opp med et tempramang som få og det skulle gjennom livet skaffe han en del episoder.

Han sto i mål på Slitu fotball lag og om han traff ballen eller mannen, var det samme mange ganger. På bortekamper kom alltid motstanderne og spurte: Har dere med dere den sinte målmannen i dag? I en kamp var det mange jenter som sto bak mål og ertet ham og kastet små stein på han! Han tenkte kjapt ”disse skal jeg da bli kvitt”. Han dro ned buksene, så han sto med rumpa naken bar mot disse ”fine jenter”. Da skal jeg si at det ble tomt bak mål. I de tider var det ”stor skam” å se noen nakne!

Han var også glad i å feste og for å si det rett ut- ta seg en dram og da var det lett at han kom i bråk pga tempramanget sitt. Nå var han ikke lett å legge ned heller. Det fortelles følgende utsang om han kropp: Han ser ut som en ”brun barket og firkantet orrestubbe” (du kan selv gå inn i skogen å prøve deg på en slik stubbe).

Han pleide helle i seg melk fra en bolle i gangen når han kom hjem fra fest. Denne gangen vi skal fortelle om, var det som vanlig stummende mørkt, ingen elektrikisitet den gangen, men det han ikke var klar over, var at det var blitt slakta gris den dagen og blod fra grisen skulle bli blodklubb. Erling merka ikke noe forskjell, men mor hans fikk seg litt av et sjokk da hun så ham blodig og fæl i senga morgenen etter!

Det er også et kjent utrykk fra Zulu som stammer fra en episode med ham. I et lystig lag på Morstongsletta kom han i bråk med en annen, dette utviklet til slåsskamp, denne mannen var kjent for å være hard på flaska og når han ligger under slåsskjempen Erling, er det som han ser for seg avisoverskriftene” ung frisk sportsmann overfaller og dreper en drødrukken mann”! Men der gikk bra til slutt.

Det fortelles at de etterpå syklet nedover til Øierud krysset og til sammen hadde de bare et øye å se på!

Krigen kom til Norge og vår mann kom i kamp og satt inne en stund. Etterpå traff han to tyskere og med det tempramang han hadde så kom det der også til slåssing og han slo ned begge tyskere. Da ble det veien til Sverige som han måtte ta! Der var han i politistyrkene. Han kom hjem etter krigen, men hans hjerte hadde falt for en Svensk jente og han flyttet for godt ditt. Livnærte seg på skoghoggs og her kom han igjen i bråk, når han sto og hugget ned en busk hørte han et brøl bak seg og der sto en bjørn! Det kom til full kamp og Erling viste meg sårene etter denne kampen. Hvordan det gikk med bjørnen vites ikke!

Fordi han bodde i Sverige og var gift med en Svensk jente, likte han ikke Svensker, det kom godt frem når han fortalte om livet der borte. Men hvorfor da ha en kopi av skipet Gustav Vasa på peis hylla? Jo sa han, dette er det største skipet Svenskene har bygget og det sank etter noen få timer, så det bør stå fremme!

Erling gikk bort i 1981.

Annonsører