Hva er Zululand?
Zululand -det er Slitu det, men hvorfor har vi i Slitu fått et slikt kallenavn?
Kallenavnet fikk vi en gang for lenge siden. Og her er historien:
Det var en gang en Slitugutt som tok seg hyre på båt. Og på en av reisene havnet han i Zululand i Afrika hvor han ble kåret til Konge av Zulukongen selv. Fyren var litt av en spøkefugl så når han kom hjem sendte han et telgram til Slitu Stasjon hvor han skrev: “Kongen kommer til Slitu”. Folk lurte fælt på hva dette var for noe og mange møtte opp på stasjonen for å se når kongen kom. Men når toget stoppet på stasjonen kom det ingen konge men derimot denne hjemvendte sjømannen. Ja-sa en, det har kommet et telegram om at kongen skal komme men det har han ikke gjort, den eneste som gikk av toget var du!. Joda sa sjømannen, jeg har vært i Afrika og blitt slått til Konge av Kongen i Zululand, så nå er jeg den nye Zulukongen deres!
Og snipp snapp snute så var eventyret ute -bortsett fra at det ikke er noe eventyr men helt sant.

Og Zululand lever i beste velgående.Dagens konge heter Thor og er den 3. i rekken. Han har utviklet dette til å bli et lite konsept. Kongedømmet Zululand har nå egen regjering. Vi har vår egen statskasse. Vi utnevner æresborgere, lager sosiale arrangemanger m.m.

Oppsummert  kan man si at vi er mange i Slitu som er glad i lokalsamfunnet vårt og  dette opplegget er laget for å gi oss  selv noe vi kan samle oss om og lage en plass til de som  ønsker å gjøre en ekstra innsats for å gjøre Slitu til et  litt triveligere sted å bo på.

I tillegg kan nevnes at vi er så seriøse at Norges stat har tildelt oss organisasjonsnummer, det er 911 588 226. Vi avholder musikk festival hvert år, på Berget det blå. Dette er gratis for alle og det må bemerkes at kvaliteten på musikken ligger meget høyt! Vi har fått i stand et fint sted der oppe, med tak og gulv, fint og se at mange bruker dette stedet til hvile og hygge.

Annonsører